Strengere regels voor gsm-betaalnummers op komst (BelgiŽ)

Geplaatst op 30-11--1 om 00:00

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) plant nog dit jaar een strengere wetgeving voor gsm-betaalnummers en betalende sms'en. Aanbieders van betaalnummers of betalende sms'en moeten de consument verwittigen telkens hij of zij per maand een veelvoud van 10 euro heeft uitgegeven.

(belga) - Het Vlaams Centrum voor Schuldbemiddeling (VCS) stelde gisteren dat steeds meer mensen in de schulden geraken door hun gsm-factuur. Het centrum vraagt van de overheid maatregelen om ervoor te zorgen dat kwetsbaren minder snel in de val lopen van misleidende en aggressieve verkooptechnieken.
De minister zelf zegt dat de economische inspectie erover waakt dat de wetgeving wordt opgevolgd. Daarnaast werden recent nog een reeks astrolijnen afgesloten.
Tegen het einde van het jaar zou er een sluitende regeling moeten komen voor betaalnummers en betalende sms'en. En de telecomsector moet nu ook bijdragen aan het Fonds voor Overmatige Schuldenlast.
Het VCS klaagt over misleidende reclame. Volgens de minister is het aantal klachten hierover echter niet gestegen. 'We gaan reclame niet verbieden. De consument moet zich ook wat kritischer opstellen', zegt Van Quickenborne.

bron: De Tijd
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de SMS Afzeggen nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...