Overheid wil kinderen gaan beschermen tegen dure sms-diensten

Geplaatst op 21-10-2009 om 13:41

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken wil kinderen en andere kwetsbare groepen beschermen tegen misleidende sms-diensten. In november moet duidelijk worden hoe Heemskerk dat precies wil gaan doen.

Heemskerk is bezig met een evaluatie van de sms-gedragscode, die bestaat uit regels die de sms-dienstenaanbieders zelf hebben opgesteld. De bedoeling van die evaluatie is nagaan of en zo ja welke maatregelen nodig zijn om consumenten te beschermen tegen misleidende sms-diensten. "Ik zal, mocht dat nodig blijken, niet aarzelen om aanvullende maatregelen te nemen", zegt Heemskerk in antwoord op Kamervragen van SP-Kamerlid Arda Gerkens. "Voor mij staat namelijk voorop dat kwetsbare groepen, zoals kinderen, goed beschermd moeten zijn tegen ogenschijnlijk gratis sms-diensten."

Ringtoneboeren spraken anderhalf jaar geleden een sms-gedragscode af, waaraan alle aanbieders zich zouden moeten houden. Volgens de Consumentenbond werkt deze zelfregulering niet. De evaluatie van deze gedragscode moet duidelijk maken welke maatregelen getroffen dienen te worden om consumenten te beschermen tegen misleidende sms-diensten: vaak is voor mensen onduidelijk dat ze vastzitten aan een duur abonnement, omdat ze een sms'je hebben gestuurd voor een gratis ringtone.

De handelspraktijken van ringtoneboeren zijn al enkele jaren onderwerp van discussie. Eerder legde de Belgische overheid de dure sms-diensten aan banden door strenge regels op te stellen, waaraan de sms-dienstenaanbieders moeten voldoen.

bron: Tweakers
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de SMS Afzeggen nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...