Consumentenautoriteit beboet sms-aanbieder voor ruim een ton

Geplaatst op 10-02-2009 om 13:43

De Consumentenautoriteit heeft Smart Media Services een boete van 118.750 euro opgelegd wegens misleiding. Het bedrijf verleidde consumenten met beloften over geldprijzen tot het afsluiten van een duur sms-abonnement.

Volgens het besluit van de Consumentenautoriteit lokte Smart Media Services consumenten naar zijn website www.skilled2win.com met de suggestie dat grote geldprijzen, tussen 2500 en 5000 euro, te winnen waren door een spelletje te spelen. Doordat verliezen onmogelijk leek, verkeerden gedupeerden in de veronderstelling dat de buit binnen was. Smart Media Services verlangde daarna echter dat een sms gestuurd werd om kans op de prijs te maken. Ongevraagd werd de zogenaamde prijswinnaar hiermee aangemeld voor een sms-abonnement voor een woordspel dat losstond van het spelletje op de website. Per bericht betaalden de betreffende consumenten 1,50 euro. Het ongevraagd toesturen van sms'jes stopte pas na afmelden via de shortcode 2200. Ook liet Smart Media Services na om de kosten van de sms'jes te vermelden op zijn website en claimde het ten onrechte dat het zich aan de SMS Gedragscode zou houden.

Naast de boete legde de Consumentenautoriteit het bedrijf ook een last onder dwangsom op om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn informatie aanpast en stopt met ongevraagde toezending van sms'jes. Het bedrijf kan bezwaar en beroep tegen het besluit van de Consumentenautoriteit aantekenen. Op de website van Smart Media Services is het gewraakte spel niet meer te spelen. De Consumentenautoriteit kwam de misleidende sms-dienst op het spoor bij een oriŽnterend onderzoek op internet, waarna een onderzoek werd ingesteld naar Smart Media Services.

Het is de derde keer dat de Consumentenautoriteit een sms-dienstenaanbieder beboet. Eerder dit jaar kreeg OX2 International een boete opgelegd van 85.000 euro, terwijl vorig jaar Wizz Mobile een boete kreeg van 76.000 euro. Die laatste zaak is volgens Saskia Bierling, persvoorlichter van de Consumentenautoriteit, afgehandeld, terwijl OX2 beroep tegen het besluit heeft aangetekend.

bron: Tweakers
snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de SMS Afzeggen nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...